2010. szeptember 19., vasárnap

SZÁMVETÉS HELYETT – 10 000 KATTINTÁS ÉS 100 BEJEGYZÉS UTÁN

Ez a napló másfél éve indult. A napokban érte el a 10 000 klikkelést, és a 100 bejegyzést. Melyek a legfontosabb tények?

Közönség. A jelek szerint körülötte kialakult egy exkluzív, igényes és értő közönség; ennek kétharmada hazai, majdem harmada magyarországi, a maradék pedig a világ többi részén él, leginkább az Egyesült Államokban.

Forrás. A google statisztikái szerint a hivatkozó webhelyek valamivel több mint kétharmada a google keresője volt, aztán az egologo. A facebook (várhatóan) a lista végén áll. A leggyakrabban használt keresőszavak közül néhány (gyakorisági sorrendben): lottónyertesek, hikikomori, társadalmi problémák, szegénység, Michael Jackson, szociológia, érdekes könyvek.

Szubjektív “értékelés”. Vannak rendszeres olvasók. A bombasztikus hangvételő és fogalomhasználatú, szakszavakat mellőző, sokszor káromkodó, képekkel gazdagon teletűzdelt és rövid bejegyzések hipertext blogpiacán egy szakmainak tekintett napló esetében ez figyelemre méltó. Ez persze kizárólag az olvasók érdeme.

Jövő. Bizonytalan, de erre vonatkozóan: hamarosan két önálló "rovatot” szándékszom indítani. Az egyik a Szabadidő rovatból nőtt ki, és Fociológia címszó alatt fut majd. A másik pedig a környezetvédelemmel lesz kapcsolatos. Megnevezése még kérdéses, akárcsak a formátuma.

Köszönettel!

3 megjegyzés: